Te warm om te slapen? Probeer dit!

Een mooie zomerse dag met warme zonneschijn is één ding; maar de nachttemperatuur die te warm is om te slapen, is iets heel anders. En als je de laatste tijd aan het woelen en draaien bent geweest om een ​​oogje dicht te houden, ben je er niet. Volgens een recent onderzoek van AppliancesDirect.co.uk vindt maar liefst 62% van de Britten het moeilijk om te slapen vanwege het warme weer dat we momenteel ervaren. Dat roept de vraag op: wat kunnen we doen als het te warm is om te slapen?

Gelukkig zijn er nogal wat manieren waarop je ‘s nachts koel kunt blijven (wist je dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 16 en 18 ° C ligt?). Laten we eens kijken wat ze zijn!

1. Te warm om te slapen? Houd de warmte buiten

• Stimuleer de luchtstroom in uw slaapkamer door zoveel mogelijk ramen en deuren te openen. Het kraken van degenen aan de voor- en achterkant van het huis kan ook zorgen voor een lichte tocht om de warme lucht te verwijderen en de kamers af te koelen.

• Houd overdag gordijnen en jaloezieën dicht om de zon te overstemmen. We raden aan om te investeren in goede verduisterende jaloezieën, en luiken zijn ook handig om licht buiten te houden en lucht door te laten.

• Heb je een zolder? Probeer het luik te openen – als er hete lucht opstijgt, krijg je er ergens heen.

• Schakel alle lampen en apparaten uit die niet de hele nacht hoeven te werken – ze genereren veel warmte.

2. Te warm om te slapen? Van kamer wisselen

Niet alle kamers in een huis zijn even warm of koel. Naarmate de hitte stijgt, vindt u misschien een van de benedenruimtes comfortabeler voor een goede nachtrust. Kamers op het noorden zijn ook vaak een stuk koeler dan andere.

3. Te warm om te slapen? Koel je bed af

• Weg met dikke dekbedden en dekens. Kies voor koelere opties zoals katoenen lakens. En als je absoluut een dekbed moet hebben, haal dan de laagste tog-rating die beschikbaar is.

• Koop beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen. Door de mens gemaakt polykatoen, acryl en viscose zijn in wezen gemaakt van plastic, wat betekent dat ze geen vocht kunnen opnemen of warmte van je lichaam kunnen afvoeren. Trakteer uzelf in plaats daarvan op 100% katoenen lakens voor die warme nachten

• Vul die warmwaterkruik voor het slapengaan in de vriezer.

• Koel een kussensloop en lakens kort voor het slapengaan in de koelkast (stop ze in een zak met ritssluiting om ze droog te houden).

4. Te warm om te slapen? Verander je PJ’s

• Denk je dat naakt slapen het beste idee is? Denk er nog eens over na: als u niets draagt, absorberen natuurlijke stoffen uw transpiratievocht. Kies liever voor lichte katoenen nachtkleding.

• Stop je sokken in de koelkast, samen met je kussenslopen en lakens. Door je voeten af ​​te koelen, verlaagt je lichaamstemperatuur.

• Heb je lang haar? Bind het terug, want haren rond de nek kunnen je warmer maken.

5. Te warm om te slapen? Gebruik slimme technologie

• Investeer in een goede oude elektrische ventilator. Hoewel stille torenventilatoren compleet met timers en verschillende instellingen de moderne keuze zijn, zullen ook gewone bureauventilatoren en voetstukventilatoren werken. Plaats voor echt hete nachten een ondiepe kom met ijswater voor de ventilator om de lucht af te koelen.

• Trakteer uzelf op een nieuw bed dat pronkt met nieuwe technologie voor temperatuurregeling.

More Stories
De homify-gids voor het kiezen van het beste bed