Beautiful blazing sunset landscape at over the meadow and orange sky above it. Amazing summer sunrise as a background.

Wat zijn de nieuwste innovaties op het gebied van zonverzorging?

Het is nog niet zo lang geleden dat zonnebrandcrème werd behandeld als de broccoli van de schoonheidswereld – onmiskenbaar goed voor onze gezondheid, maar onaangenaam voor de zintuigen. Zelfs vandaag gebruiken nog te veel mensen zonnebrandcrème nog niet zo vaak als ze zouden moeten (elke dag!) Uit angst voor plakkerige, dikke en kalkachtige rommel. Maar de schoonheidsindustrie heeft een lange weg afgelegd sinds die ouderwetse producten de norm waren: in de afgelopen jaren waren de meest opvallende innovaties in zonverzorging verbeteringen in textuur. Huidverzorgingsbedrijven weten dat zelfs de beste zonnebrandmiddelen niet kunnen werken als consumenten ze niet gebruiken, dus hebben ze tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van geavanceerde formules die ‘nauwelijks aanwezig’ zijn, van fijne nevels tot waterige vloeistoffen tot lotions die uitdrogen tot een “niets” afwerking.

Zo heeft La Roche-Posay zojuist de Ultra-Fluid Lotion SPF 50 voor Body gelanceerd, waarmee de lichte en vloeiende textuur van zijn populaire zonnebrandcrème voor het gezicht een nieuwe lichaamsversie krijgt. Ondertussen heeft Neutrogena UV-bescherming verpakt in een reisvriendelijke stick in deodorantstijl voor de nieuwe Ultra Sheer Face & Body Stick Sunscreen SPF 50+. Voor supersnelle applicatie zijn er tal van spray-opties, zoals de Sun Bum SPF 50 Original Spray (mijn man, die kieskeurig is met het product, geeft het een duim omhoog). Houd er rekening mee dat dermatologen voor een optimale UV-bescherming het gebruik van sprays aanbevelen voor ‘retouches’, dus ik zal eerst een basislaag lotion aanbrengen, om er zeker van te zijn dat ik geen plek mis. (Klik hier voor meer nieuwe zonneschermen.)

Voor consumenten die nog steeds terughoudend zijn om zonnebrandcrème te dragen, zou ik zeggen: er is echt iets voor iedereen, dus blijf testen totdat je er een vindt die je graag toepast. Als het gaat om goede zonverzorging, zijn er tal van deskundige richtlijnen (klik hier voor nieuw advies van de Canadian Cancer Society).

Maar de belangrijkste is ook de eenvoudigste: gebruik hem gewoon.

More Stories
Red Carpet Beauty