Een Feng Shui-slaapkamer in 7 eenvoudige stappen

Voordat we u vertellen welk slaapkamerdecorstuk waarheen moet gaan, een snelle inhaalslag op Feng Shui. Feng Shui, afkomstig uit China, is een pseudowetenschap die beweert energiekrachten te gebruiken om individuen te harmoniseren met hun omgeving. En dat geldt ook voor onze huizen en de verschillende kamers erin.

1. Een Feng Shui-slaapkamer: geen elektronica of fitnessapparatuur

Het spijt me dat ik alle dromen om in bed naar films te kijken verpletteren, maar Feng Shui vertelt ons dat de positieve energie van een slaapkamer wordt vernietigd wanneer televisies, computers en fitnessapparatuur de kamer binnenkomen. Naast het creëren van hoge EMV’s (elektromotorische kracht, wat niet goed is voor iemands gezondheid), brengen deze elementen ook de energie van werk, stress en afleiding naar een ruimte die bedoeld is voor ontspanning.

2. Een Feng Shui-slaapkamer: Reinig de lucht

Volgens Feng Shui is lucht nooit zomaar lucht. En de energie van je slaapkamer kan niet positief zijn als deze vol muffe lucht en vervuilende stoffen zit.

Dus open de ramen! En we raden ook aan om een ​​luchtreiniger van goede kwaliteit te gebruiken om uw slaapkamer fris en vol zuurstof te houden.

Planten en bloemen zijn welkom, maar houd er rekening mee dat je slaapkamer redelijk groot moet zijn. En die ingemaakte schoonheden moeten ver van het bed worden geplaatst, niet ernaast.

3. Een Feng Shui-slaapkamer: een rustgevend kleurenschema

De beste paletten voor een Feng Shui-slaapkamer zijn zogenaamde ‘huidskleuren’, die variëren van lichtwit tot rijk chocoladebruin. Alles in dit assortiment kan de beste energiestroom helpen bevorderen, zelfs een levendige perzik.

Het doel van deze tinten? Om maximale sensualiteit en vredige vibes te bevorderen. Zorg er wel voor dat je het niet overdrijft op de perzik – je trekt misschien wat ongewenste aandacht. Gebruik het liever als accenttoon op sierkussens, raambekleding en kleine decorstukken.

4. Een Feng Shui-slaapkamer: Wees voorzichtig met het plaatsen van het bed

Voor een perfecte Feng Shui-slaapkamer moet je je bed in de ‘commandopositie’ plaatsen. Plaats hem nooit tegen dezelfde muur als uw deur, omdat u zich daardoor bedreigd kunt voelen.

Maar hoewel u uw toegangsdeur vanaf het bed moet kunnen zien, mag deze nooit direct tegenover de deur worden geplaatst. Feng Shui leert ons dat dit de positie van de doden is (“eerst de voeten gaan”), wat er niet goed uitziet. En plaats je bed nooit direct onder een balk of raam. Het raam kan gevoelens van veiligheid opzuigen terwijl je slaapt, terwijl de balk een ‘snijdend’ effect heeft, een onbewuste bedreiging.

Zorg er ook voor dat uw bed van beide kanten goed benaderbaar is en, indien mogelijk, twee nachtkastjes heeft (één aan elke kant).

5. Een Feng Shui-slaapkamer: combineer het allemaal

Zelfs als je gelukkig vrijgezel bent, kleed je je Feng Shui-slaapkamer aan voor twee personen. Dat betekent van alles twee paar (twee vergelijkbare nachtkastjes, twee kussens, twee stoelen, twee lampen, enz.).

In Feng Shui wordt gedacht dat paren liefdevolle, harmonieuze energie bevorderen.

More Stories
De homify-gids voor het kiezen van het beste bed