Moeten alle kinderen het griepvaccin krijgen?

Kan het vaccin je griep geven?

Het vangen of doorgeven van het griepvirus na immunisatie is nooit een probleem met de griepvaccinatie bij volwassenen, omdat het geen levend virus bevat. Dat betekent dat het onmogelijk is dat het virus zich vermenigvuldigt – en absoluut onmogelijk dat het je ‘griep geeft’.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen ervan overtuigd zijn dat dit gebeurt. Ten eerste geven we de griepvaccinatie in de winter, wanneer veel mensen hoe dan ook virussen krijgen. Als u griepvaccinatie heeft en twee dagen later een stromende neus krijgt, kunt u het vaccin de schuld geven, ook al zou het toch zijn gebeurd. En ten tweede, het hele doel van het vaccin is om je lichaam voor te bereiden om het echte griepvirus te bestrijden als je eraan wordt blootgesteld. Dit immuunproces kan ertoe leiden dat u zich een beetje pijnlijk en koud voelt; maar dit is zeker ook geen griep.

Kun je anderen infecteren nadat je de prik hebt gekregen?

Er wordt mij vaak gevraagd naar de kans dat kinderen die zijn geïmmuniseerd, anderen infecteren. Dit is theoretisch een risico omdat het een ‘levend verzwakt virus’ is – het virus dat in de neusspray voor kinderen wordt gebruikt, is niet gedood, maar behandeld om het dramatisch te verzwakken. Het is ‘koud aangepast’ – dat betekent dat hoewel het zich kan vermenigvuldigen in koudere gebieden zoals de neus, het zich niet kan repliceren in de longen. Hierdoor kan uw kind antilichamen aanmaken om het echte virus te bestrijden, maar dit betekent dat ze geen van de ernstige symptomen krijgen door blootstelling aan het echte werk.

In termen van het infecteren van anderen, ‘werp’ je veel minder virussen af ​​na de immunisatie van de kindertijd dan iemand met griep. Bovendien kan het virus dat u afwerpt zich niet in de longen vermenigvuldigen en een ernstige infectie veroorzaken

De enige mensen die mogelijk risico lopen, zijn mensen met een zeer ernstig verarmd immuunsysteem – zoals mensen die net beenmergtransplantaties hebben ondergaan. Het is duidelijk dat kinderen die net een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, niet naar school gaan. En in de VS, waar de afgelopen 11 jaar miljoenen kinderen zijn geïmmuniseerd, zijn er geen problemen gemeld met betrekking tot het doorgeven van de infectie. Maar om helemaal zeker te zijn, zou een kind dat in een huishouden woont met iemand in deze positie een alternatief vaccin aangeboden krijgen.

Andere personen met een hoog risico

Natuurlijk zijn kinderen niet de enigen die worden uitgenodigd voor immunisatie. Andere groepen lopen een groter risico op complicaties zoals longontsteking en zelfs de dood door griep, en Public Health England moedigt hen aan om ook naar voren te komen.

Door: Dr Sarah Jarvis

https://patient.info/news-and-features/should-all-children-have-the-flu-vaccine

More Stories
Ben je dol op luxe slaapkamers? U kunt ze als volgt kopiëren