Mannen versus vrouwenhuid

Dikte van de huid

De dikte van de huid varieert per locatie en leeftijd, maar er is ook een aanzienlijk verschil tussen geslachten. De huid van een man is doorgaans ongeveer 25% dikker dan de huid van een vrouw vanwege de androgenen die mannen produceren (d.w.z. testosteron). De huid van een man wordt ook geleidelijk dunner naarmate de leeftijd vordert, terwijl de huid van een vrouw tot ongeveer de leeftijd van vijftig een consistente dikte behoudt en na de menopauze aanzienlijk dunner wordt.

Omdat hun huid veel dikker is, zouden vochtinbrengende crèmes die geschikt zijn voor hun huidtype en gemakkelijk door de huid worden opgenomen, een goede aanbeveling zijn.

Hydratatie

Een theorie is dat mannen de neiging hebben om een ​​meer gehydrateerde huid te hebben, omdat ze door hun hogere lichaamstemperaturen meer gaan zweten, en meer dan tweemaal zoveel zweten als vrouwen. Hun zweet bevat ook meer melkzuur, een natuurlijke vochtinbrenger voor de huid. Met het overmatige zweten en de productie van melkzuur, zou dit de reden kunnen zijn waarom mannen een hogere mate van weefselhydratatie hebben!

Collageendichtheid

Mannen hebben over het algemeen een hogere collageendichtheid dan vrouwen, wat de verhouding is tussen collageen en dikte van de huid. Dit betekent dat de mannenhuid langzamer ouder wordt dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Om er een cijfer op te zetten: vrouwen zijn ongeveer 15 jaar ouder dan mannen van dezelfde leeftijd!

Je denkt misschien dat het verschil in het echte leven niet zo duidelijk lijkt, maar dit kan zijn omdat de meeste mannen minder vaak zonnebrandcrème gebruiken dan vrouwen. De zonneschade aan de huid voegt jaren toe aan de huid van een man, die de huidleeftijd in evenwicht houdt tussen beide geslachten. Dat gezegd hebbende, zou het nuttig zijn om een ​​waterbestendige zonnebrandcrème met een SPF 35 of hoger voor te stellen.

Verlies van collageen

Zowel mannen als vrouwen verliezen elk jaar na het bereiken van de 30 jaar ongeveer 1% van hun collageen. In de eerste vijf jaar van de menopauze escaleert het verlies van collageen echter aanzienlijk voordat het vertraagt ​​tot een verlies van 2% per jaar. Met andere woorden, de huid van mannen veroudert sneller en heeft niet zo krachtige anti-verouderingsproducten nodig als vrouwen van dezelfde leeftijd (geluk hebben!)

Textuur

Aan de oppervlakte ziet de textuur van de huid van een man er ruwer en dikker uit dan die van een vrouw vanwege het verschil in samenstelling van talg en de productie ervan. Mannen produceren na de puberteit meer talg dan vrouwen als gevolg van androgeenafscheidingen, wat ook verklaart waarom acne langer blijft bestaan ​​voor mannen. Rhynophyma (roodheid, proliferatie van de talgklieren en zwelling van de huid op de neus) wordt alleen gezien bij mannen.

Een goede exfoliërende reiniger helpt het overtollige talg te verwijderen en zorgt ervoor dat het scheermes een schoon scheeroppervlak heeft, wat ingegroeide haartjes en scheerbrand helpt voorkomen.

More Stories
Lekker knuffelen met deze gezellige slaapkamerideeën